Rion Rijker

CIPP/E | CIPM|CIPT| FIP| CISM

Rion Rijker

Rion Rijker, de oprichter van Chiron, heeft als topsporter meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen in het kickboksen en Pencak Silat. Hij was jarenlang onderdeel van het Nederlandse Pencak Silat Team. Binnen dit team heeft hij zowel Nederlandse als Europese titels gewonnen en is twee keer derde op een WK geworden. 

Het op de top van je kunnen presteren is iets wat hem altijd al heeft gefascineerd. Om op topsport niveau te kunnen functioneren, wordt veel gevraagd van een persoon. Twee belangrijke kwaliteiten hierbij zijn het hebben van zelfvertrouwen en je kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden.

Deze filosofie hebben heb ik toegepast op het ontwikkelen van een op topsport gebaseerde visie m.b.t privacy en informatiebeveiliging consultancy en trainingen. Deze filosofie is gebaseerd op meer dan 10 jaar ervaring en observatie bij het uitvoeren van cybersecurity en privacy consultancy trajecten en trainingen. 

Dit is gebundeld in wat wij het Cyber Confidence model noemen. Binnen dit model focust ons team zich met een wetenschappelijke, maar pragmatische en persoonlijke aanpak op welke stappen je exact moet nemen om de manier waarop je met informatiebeveiliging en privacy omgaat naar een hoger niveau te tillen en ze ondersteunend aan je bedrijfsdoelstellingen te laten zijn.